Politiek café medische ethiek, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 24 februari 2014 20:00
plaats Utrecht
aanwezigen P.A. (Pia) Dijkstra i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

EKKO, Bemuurde Weerd Westzijde 3, Utrecht

Tot ons grote verdriet, is ons deze week bekend geworden dat Els Borst is overleden. Voor de organisatie was het vrijwel meteen duidelijk dat we deze avond door willen laten gaan als eerbetoon aan Els Borst, om stil te staan bij wat zij voor Nederland betekend heeft maar ook om te bekijken welke handschoen wij kunnen oppakken.

Kamerlid voor D66 Pia Dijkstra heeft toegezegd bij deze avond aanwezig te zullen zijn en de organisatie is nog in gesprek met andere sprekers.

Wat heeft de euthanasiewetgeving ons gebracht? Hoe staat het met de recente discussie?

Verder zullen we vooruitblikken; wat is het werk dat nog gedaan moet worden en hoe kunnen we dat het beste aanpakken?

Kom en praat en denk mee over de koers die de bijzondere politica Els Borst heeft uitgestippeld.

---

Pia Dijkstra

Pia Dijkstra is bekend als televisiemaakster, journaliste en presentatrice. Sinds de zomer van 2010 is zij tweede kamerlid voor D66. Haar portefeuille is: zorg (cure), medisch-ethisch, emancipatie, GGZ en sport


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...