Linda Voortman reikt groen lintje uit in Almere, Almere Stad

Almere, station
datum 26 februari 2014 15:30
plaats Almere Stad
locatie Toon locatie
aanwezigen L.G.J. (Linda) Voortman i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Tweede Kamerlid Linda Voortman van GroenLinks reikt op 26 februari in Almere het eerste GroenLinks Zorglintje uit samen met wethouder Ineke Smidt. Dit gebeurt tijdens een werkbezoek aan de praktijkwerkplaats in Almere-Poort. Het zorglintje is bedoeld voor een vrijwilliger of mantelzorger die is opgevallen door zijn of haar enorme inzet en bewogenheid.

De komende jaren zal in verband met de bezuinigingen door het rijk op zorg en welzijn meer dan ooit een beroep gedaan worden op vrijwilligers en mantelzorgers. De uitreiking van het zorglintje staat symbool voor alle inwoners van Almere die onbetaald tijd en energie steken om het leven van hun medemens draaglijk en menswaardig te maken. De Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) heeft zorg gedragen voor de eerste selectie.

De praktijkwerkplaats in Almere-Poort is een oefensituatie om te zien hoe via een wijkgerichte aanpak wijkbewoners en professionals beter kunnen samenwerken om inwoners met een zorgvraag of anderszins te ondersteunen. Met als doel het sociale netwerk in de wijk te vergroten en inwoners meer voor elkaar verantwoordelijk te laten zijn, waardoor problemen in de buurt sneller worden opgemerkt en opgelost.

Het lintje wordt op 26 februari rond 15.30 uur uitgereikt in Almere-Poort. Wilt u bij de presentatie aanwezig zijn dan kunt u zich opgeven bij de fractie van GroenLinks via jjmmaas@almere.nl.


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...