50PLUS-senator Jan Nagel op Radio 1 - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Vrijdag 10 april 2020
kalender

50PLUS-senator Jan Nagel op Radio 1

Kalender
datum 3 februari 2014 21:00 - 22:00
aanwezigen J.G. (Jan) Nagel i, M. (Maurice) de Hond i, J.F. (Jesse) Klaver i e.a.
organisatie 50PLUS i

50PLUS-senator Jan Nagel is maandagavond 3 februari vanaf 21.00 uur op Radio 1 te beluisteren.

Het onderwerp van de radio-uitzending van Omroep WNL op 3 februari is de recente opkomst van partijen die zich nadrukkelijk op een generatie richten, of opgericht worden rondom een kwestie of belang.

Jan Nagel zit aan tafel met Jesse Klaver (Groenlinks), Anna Viruly (jongerenpartij STIP Delft), programmamaker Ad van Liempt en presentator Martijn de Greve. Bij de uitzending wordt gebruik gemaakt van een aantal citaten van opiniepeiler Maurice de Hond.

Tijdens de uitzending komen aan de orde de volgende onderwerpen: Ontwikkeling van het electoraat: waar halen partijen de stemmers vandaan, waarom en vooral hoeveel toekomst heeft een partij; Pensioenplannen van het kabinet met gevolgen voor jong en oud; Andere kwesties die bij zowel jong als oud raakvlak hebben; Toekomstperspectieven.


Inhoudsopgave

1.

50PLUS

50PLUS is een politieke partij die zich met name richt op de belangen van 50-plussers. De partij vindt dat deze groep onvoldoende is vertegenwoordigd in de Nederlandse politiek. Voorzitter van de Tweede Kamerfractie van 50PLUS i is sinds 31 december 2014 Henk Krol i.

De partij werd in januari 2011 door Jan Nagel i, Maurice Koopman i en Alexander Münninghoff gelanceerd en werd op 5 november 2011 formeel opgericht. Sinds 25 mei 2018 is de Geert Dales partijvoorzitter.

2.

Meer over...