Docentendag Maatschappijleer Avondprogramma, Den Haag

Tijdelijk gebouw Eerste Kamer (Foto gemaakt door Kevin Bergenhenegouwen)
Kevin Bergenhenegouwen
datum 6 februari 2014 19:30 - 23:00
plaats Den Haag
locatie Eerste Kamer Toon locatie
aanwezigen J.G. (Jan) Nagel i, E.C.M. (Erik) Jurgens i, A.Th. (Adri) Duivesteijn i, R.F. (Bob) Ruers i, R. (Roel) Kuiper i e.a.
organisatie ProDemos i

Op 6 februari is er in het gebouw van de Eerste Kamer een debat waaraan ook Jan Nagel van 50PLUS deelneemt. Aan het debat gaat vooraf een lezing door oud-politicus prof.dr. Erik Jurgens.

De stellingen die aan de orde komen zijn: Het politieke primaat ligt nu bij de Eerste Kamer; De Eerste Kamer heeft toekomst, maar… a. …de Eerste Kamer moet rechtstreeks gekozen worden, b. …de Eerste Kamer moet terugzendrecht krijgen, c. …om de drie jaar moet de helft van de Eerste Kamer opnieuw worden gekozen, d. …niet in Nederland.

Senator Jan Nagel van 50PLUS gaat over de stellingen in debat met senator Adri Duivesteijn (PvdA), senator Bob Ruers (SP), JOVD-voorzitter Christiaan Kwint bestuurslid Lucas Roorda van de Jonge Socialisten.

De bijeenkomst in het gebouw van de Eerste Kamer is georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer. Aanwezig zijn een kleine honderd docenten maatschappijleer / maatschappijwetenschappen / burgerschap.


Inhoudsopgave

  1. ProDemos
  2. Meer over...

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...