Keep calm and go vote - Welk Europa kies jij?, Amsterdam

datum 20 februari 2014 20:00 - 22:00
plaats Amsterdam
locatie Kleine Gartmanplantsoen 10 1017 RR Toon locatie
aanwezigen E. (Emine) Bozkurt i, B.E.M. (Bernard) Wientjes, B. (Bas) Eickhout i, J.J.M. (Jeroen) Lenaers i e.a.
organisatie De Balie i

De toekomst van Europa ligt in jouw handen. 22 mei zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement. Iedereen boven de 18 jaar kan stemmen, of je nu een Europese superstaat wilt of de grenzen dicht wilt gooien. Op 20 februari is er een evenement voor iedereen die er meer over wil weten!

Toch hebben in 2009 maar drie op de tien Europese jongeren gestemd. In Nederland ligt dit getal nog lager. Omdat ze het niet belangrijk vinden? Omdat ze denken dat het er toch niet toe doet? Of omdat ze niet weten waar ze op zouden moeten stemmen? En dat terwijl jij de toekomst van Europa bent.

Geen reden tot paniek, om jou te helpen is er op 20 februari een evenement speciaal voor jonge kiezers. Bernard Wientjes neemt je mee in het Europa van de ondernemers, jongerenvertegenwoordigers Sophie Maria Pelle en Sebastiaan Rood stellen Europese problemen voor jongeren aan de kaak, waarna Europarlementariërs Emine Bozkurt en Bas Eickhout in debat gaan met jullie over de oplossingen!

Als grand finale is er een borrel en de uitreiking van de Karel de Grote prijs, een prijs voor jonge helden die met hun initiatieven Europa dichter bij de mensen brengen.

Kom dus op donderdag 20 februari van 20:00 - 22:00 uur naar De Balie in Amsterdam, and go vote op 22 mei 2014! Reserveer je kaarten via www.debalie.nl

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie, het Informatiebureau van het Europees Parlement en de NJR.


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...