Linda Voortman naar demonstratie: Geen verbod op abortus in Spanje, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 1 februari 2014 12:00
plaats Amsterdam
locatie Frederiksplein 34 Toon locatie
aanwezigen L.G.J. (Linda) Voortman i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Linda Voortman loopt samen met Femnet mee in de demonstratie Geen verbod op abortus in Spanje.

In Spanje wil de regering de abortuswet wijzigen om het recht op abortus in te perken. Spaanse vrouwen die ongewenst zwanger zijn, moeten dan weer uitwijken naar risicovolle illegale praktijken. In heel Europa worden zaterdag 1 februari solidariteitsacties georganiseerd voor de Spaanse vrouwen en mannen. In Amsterdam organiseren ‘Wij vrouwen eisen’ en ‘Women on waves’ een demonstratie bij het Spaanse consulaat.

Kom op zaterdag 1 februari naar Amsterdam!

De demonstratie start om 12.00 uur bij het Spaanse consulaat aan het Frederiksplein 34. We lopen dan naar de abortuskliniek in de Sarphatistraat.

http://womenlobby.org/get-involved/take-action-today/article/solidarity-action-with-the-spanish?lang=en

Meld je aan!

femnet@groenlinks.nl


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...