Brief commissie; Voorstel commissie voor het behandelen van het Burgerinitiatief “Geen EU-bevoegdhedenoverdracht zonder referendum” - Burgerinitiatief “Geen EU-bevoegdhedenoverdracht zonder referendum”

Deze brief is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 33848 - Burgerinitiatief “Geen EU-bevoegdhedenoverdracht zonder referendum”.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Burgerinitiatief “Geen EU-bevoegdhedenoverdracht zonder referendum”; Brief commissie; Voorstel van de vaste commissie voor Europese Zaken voor het behandelen van het Burgerinitiatief “Geen EU-bevoegdhedenoverdracht zonder referendum”
Document­datum 22-01-2014
Publicatie­datum 22-01-2014
Nummer KST338481
Kenmerk 33848, nr. 1
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2013–2014

33 848

Burgerinitiatief «Geen EU-bevoegdhedenoverdracht zonder referendum»

Nr. 1

BRIEF VAN DE VASTE COMMISSIE VOOR EUROPESE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 21 januari 2014

Hierbij brengt de vaste commissie voor Europese Zaken (hierna: de commissie) verslag uit over de behandeling van het burgerinitiatief van de initiatiefgroep Burgerforum EU betreffende geen EU-bevoegdhedenoverdracht zonder referendum (hierna: het burgerinitiatief).

Op 26 maart 2013 heeft de initiatiefgroep Burgerforum EU (hierna: de initiatiefgroep) een burgerinitiatief ingediend met het voorstel om de sluipende overdracht van bevoegdheden aan de EU te stoppen en dat, indien toch nieuwe bevoegdheden worden overgedragen, een referendum wordt gehouden waarin de Nederlandse bevolking zich over die bevoegdheidsoverdracht kan uitspreken1.

Op 23 mei 2013 heeft de Kamer op grond van het verslag van de commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven (Kamerstuk 33 417, nr. 29) besloten tot het in behandeling nemen van het burgerinitiatief.

Conform het bovengenoemde besluit van de Kamer stelt de commissie voor Europese Zaken voor het burgerinitiatief te agenderen voor een plenair debat, waarna daarover en over eventuele moties kan worden gestemd.

De voorzitter van de vaste commissie voor Europese Zaken, Knops

Adjunct-griffier van de vaste commissie voor Europese Zaken, Mittendorff

Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.