Linda Voortman naar Politiek cafe : Grenzen aan de mantelzorg voor de Ouderen, Delft

stadhuis Delft
datum 27 januari 2014 20:00 - 22:00
plaats Delft
locatie Hippolytusbuurt 4 Toon locatie
aanwezigen L.G.J. (Linda) Voortman i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

27 januari: Politiek Café met Tweede Kamerlid Linda Voortman: Grenzen aan de mantelzorg voor ouderen

Als gevolg van de huidige kabinetsplannen om de ouderenzorg te versoberen zullen veel bejaardenhuizen sluiten. Alleen de verpleeghuizen blijven bestaan, voor mensen die intensieve zorg nodig hebben vanwege ernstige beperkingen of bijvoorbeeld zware dementie. Gemeenten krijgen een zwaardere rol, maar hoe moeten gemeenten de ouderenzorg oppikken? Met deze vragen gaan Tweede Kamerlid Linda Voortman van GroenLinks en voorzitter Jan Kroon van ANBO-Delft in gesprek met de aanwezigen op maandag 27 januari om 20.00 uur in het GroenLinks Huis aan de Hippolytusbuurt 4 in Delft.

Het wordt steeds moeilijker om een indicatie te krijgen. Dat betekent dat veel verzorgingshuizen moeten sluiten. Voor mensen met lichte gebreken is in de toekomst geen plaats meer. Gemeenten worden verantwoordelijk voor de professionele zorg voor ouderen, terwijl de medische zorg via de ziektekostenverzekeraars loopt. Maar hoe zorgt de gemeente er voor dat organisaties goed op elkaar aansluiten? Hoe zorgt de gemeente dat verzorgend personeel niet overbelast raakt en genoeg gekwalificeerd is? Over de grenzen aan de mantelzorg voor ouderen gaat het Politiek Café dat GroenLinks Delft op maandag 27 januari organiseert.

Linda Voortman zit sinds 2010 in de Tweede Kamer namens GroenLinks en heeft onder meer Sociale Zaken, Volksgezondheid en Welzijn in haar portefeuille. Samen met de andere fractieleden en lokale GroenLinksers wil Linda de waarden groen, sociaal en divers omzetten in concrete oplossingen. De afgelopen jaren heeft ze zich hard gemaakt voor het behoud van het PGB en medewerkers in de zorg.


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...