Uur lang interview met Jan Nagel op Radio 5 - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 9 april 2020
kalender

Uur lang interview met Jan Nagel op Radio 5

Kalender

Jan Nagel, voorzitter van 50PLUS, is zondag 5 januari om 24.00 uur op Radio 5 een uur lang de gast in de RKK-uitzending Andersdenkenden. Hij wordt geïnterviewd door Gerard Klaasen. Mogelijke gespreksonderwerpen zijn levensbeschouwing en ambities, verleden en toekomst.

Een flink deel van het nachtprogramma zal Gerard Klaasen met Jan Nagel praten over de politieke partij 50PLUS. Behalve oprichter en (tijdelijk) partijvoorzitter is Nagel voor deze partij ook lid van de Eerste Kamer. 50PLUS heeft een stormachtige periode achter de rug. Daarover zal het zeker gaan in Andersdenkenden.

Maar zeker ook zullen de ambities van 50PLUS voor de korte en lange termijn aan de orde komen. Onlangs verscheen het concept-beginselprogramma van 50PLUS. De partij bereidt zich ook voor op de komende verkiezingen voor het Europese Parlement, waarvoor Toine Manders als lijsttrekker voor 50PLUS is aangewezen.

Het radioprogramma Andersdenken gaat voor een ander deel over de werkzame jaren van Jan Nagel als maker van radioprogramma’s voor de VARA. En over zijn aanstaande eenmalige terugkeer, op strikt persoonlijke titel, als eindredacteur van het vermaarde VARA-programma In de Rooie Haan.

Dit politieke radiocafé uit de jaren ’70 en ’80 op de zaterdagmiddag tussen 12 en 14 uur komt op zaterdag 11 januari voor een keer terug. De aanleiding daartoe is het feit, dat in januari 1974, dus nu 40 jaar geleden, In de Rooie Haan begon op de radio.

Jan Nagel, die destijds bedenker, oprichter en eindredacteur was, is nu ook als eindredacteur aangetrokken voor de jubileumuitzending op zaterdag 11 januari. Die uitzending komt tussen 12 en 14 uur rechtstreeks op Radio 2 vanuit De Rode Hoed in Amsterdam.

Gasten zijn vice-premier Lodewijk Asscher (PvdA), de fractievoorzitters in de Tweede Kamer Halbe Zijlstra (VVD), Sybrand Buma (CDA) en Emile Roemer (SP) en VVD-coryfee Hans Wiegel, die ook in de zeventiger jaren veelvuldig te gast was. De in maart te houden gemeenteraadsverkiezingen staan centraal.

De presentatie wordt gedaan door oud-‘Rooie Haan’-presentatoren Henny Stoel, Karin Bloemen, Paul Witteman én Felix Meurders, die al bij het eerste programma in 1974 betrokken was.

De vaste onderdelen keren weer terug in het programma, zoals de beursberichten van Koos Zwart. Het was uniek dat de prijzen van de niet gelegaliseerde softdrugs wekelijks voor de microfoon werden genoemd.

Aan de stamtafel met Fred Florusse, Jack Gadellaa, Karin Bloemen en ondernemer De Bruin (Marcel van Dam) worden actuele politieke zaken doorgenomen. Ook het ‘Rooie Haan’-lied ontbreekt niet.

Aanwezig met een speciale ‘Rooie Haan’-enquête is Maurice de Hond. De destijds onbekende en jonge opiniepeiler debuteerde in ‘In de Rooie Haan’ en werd daardoor nationaal bekend.


Inhoudsopgave

1.

50PLUS

50PLUS is een politieke partij die zich met name richt op de belangen van 50-plussers. De partij vindt dat deze groep onvoldoende is vertegenwoordigd in de Nederlandse politiek. Voorzitter van de Tweede Kamerfractie van 50PLUS i is sinds 31 december 2014 Henk Krol i.

De partij werd in januari 2011 door Jan Nagel i, Maurice Koopman i en Alexander Münninghoff gelanceerd en werd op 5 november 2011 formeel opgericht. Sinds 25 mei 2018 is de Geert Dales partijvoorzitter.

2.

Meer over...