Lezingenreeks "Dieper Europa in": Groene Europese Politiek, Utrecht - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 11 augustus 2020
kalender

Lezingenreeks "Dieper Europa in": Groene Europese Politiek, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 20 januari 2014 19:30
plaats Utrecht
locatie Landelijk Bureau GroenLinks, Oudegracht 312 Toon locatie
aanwezigen (Philippe) Lamberts i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Diverse sprekers nemen je mee dieper Europa in en bieden nieuwe perspectieven op complexe Europese vraagstukken. Organisatie: Bureau de Helling, Wetenschappelijk Bureau GroenLinks.

Programma

Maandag 6 januari: Bestuurlijk Europa: de geschiedenis en werking van de EU

Drs. Kathalijne Buitenweg i, voormalig Europarlementariër en Europees lijsttrekker voor GroenLinks en momenteel promovenda aan de Universiteit van Amsterdam.

Maandag 13 januari: Europa in crisis: het financiële verhaal

Dr. Jasper Blom, politiek-econoom, directeur van Bureau de Helling en voormalig medewerker van de Europese Centrale Bank en het Ministerie van Financiën.

Maandag 20 januari Groene Europese politiek: wat de EU doet en zou moeten doen voor Groen

Ir. Philippe Lamberts, Europarlementariër, nieuw verkozen lijsttrekker voor de Europese verkiezingen in 2014 namens de Belgische groene partij Ecolo en voormalig covoorzitter van de Europese Groene Partij.

Maandag 27 januari: Het Europa van de boeren: technologische ontwikkelingen en landbouwpolitiek

Drs. Bas Eickhout i, voormalig klimaatwetenschapper, Europarlementariër en Europees partijleider namens de GroenLinks fractie belast met de dossiers klimaat, eurocrisis, dierenwelzijn, banken en financiële markten, de toekomst van de Europese Unie en voedsel en landbouw. Daarnaast is Bas Eickhout lid van de interparlementaire delegatie met de Verenigde Staten.

Maandag 3 februari: Het sociale Europa: sociale(on)zekerheid in Europees perspectief

Mr. dr. Tineke Strik i, woordvoerder Justitie, Europese Zaken, Sociale Zaken en Buitenlandse Zaken namens de GroenLinks fractie in de eerste kamer, lid van de parlementaire assemblee van de Raad van Europa, docent migratierecht aan het Centrum voor Migratierecht van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Maandag 10 februari: De Europese identiteit: zoek de Europeaan

Prof. Dr. Rudi Visker, econoom, socioloog en filosoof aan de Universiteit Leuven.

Meer informatie en aanmelden


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Voorzitter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks i is sinds 12 mei 2015 Jesse Klaver i. Partijvoorzitter is Katinka Eikelenboom.

De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP).

2.

Meer over...