Meer geld voor bestrijding kindermishandeling

Met dank overgenomen van B.I. (Brigitte) van der Burg i, gepubliceerd op maandag 25 november 2013, 3:16.

De VVD is blij dat er structureel geld komt voor forensisch pediatrische expertise. "Het is belangrijk dat er aandacht blijft voor het bestrijden van kindermishandeling. Ieder kind moet in een veilige omgeving kunnen opgroeien. Door geld vrij te maken voor onafhankelijke expertise zorgen we er voor dat kindermishandeling beter kan worden aangepakt" Aldus woordvoerder jeugd Brigitte van der Burg.

Forensisch pediatrisch experts zijn opgeleid om vast te stellen of letsel bij kinderen komt door mishandeling. Zij kunnen bijvoorbeeld vaststellen of een kind met brandwonden een ongeluk heeft gehad of is mishandeld. Brigitte van der Burg: “Het is voor een gewone arts of hulpverlener niet altijd makkelijk om vast te stellen of er sprake is van kindermishandeling. Deze expertise is in dat soort gevallen van levensbelang.”

“Als het vermoeden bestaat dat er sprake is van kindermishandeling wil je daar zo snel mogelijk duidelijkheid over. Zo voorkom je dat kinderen in een onveilige situatie blijven zitten. Daarnaast kun je dankzij deze experts ook voorkomen dat ouders onterecht worden beschuldigd.” Aldus Brigitte van der Burg.

Zie ook RTL Nieuws