Debat bij ProDemos: Hoe wordt het eten bereid in Brussel?, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 26 november 2013 18:00 - 21:30
plaats Den Haag
zaal Restaurant Dudok / Prodemos (beiden Hofweg 1)
aanwezigen Sj.W. (Sjoera) Dikkers i, W.J.H. (Helma) Lodders i, J.L. (Jaco) Geurts i e.a.
organisatie ProDemos i

BRUSSELSE STOOFPOT

Debat bij ProDemos: Hoe wordt het eten bereid in Brussel?

Op dinsdag 26 november om 20 uur is er een gratis toegankelijk debat bij ProDemos aan de Hofweg in Den Haag. Aan de hand van het thema ‘Brusselse stoofpot’ wordt door specialisten en politici het landbouwbeleid van de Europese Unie en de consequenties daarvan belicht. Ons dagelijks eten en het voedsel in de hele wereld worden beïnvloed door wat er in Brussel wordt ‘bekokstoofd’. Voorafgaand aan het debat is er een speciale dagschotel te verkrijgen bij restaurant Dudok.

Het landbouwbeleid van Europa is voor een groot deel bepalend voor wat er op je bord ligt. Hier en in de rest van de wereld. Achter het Europese landbouwbeleid schuilen politieke keuzes. Welke politieke keuzes en alternatieven spelen er in Brussel en in Nederland op het gebied van het landbouwbeleid? Hoe denken onze Nederlandse politici hierover? En wat zijn de gevolgen hiervan? Bij ProDemos is het debat over de verschillende politieke visies op het Europese landbouwbeleid en de praktische consequenties van deze keuzes.

Sprekers

Het debat wordt geleid door Mark Kranenburg, journalist bij NRC en voormalig correspondent in Brussel). Ida Terluin (Onderzoeker landbouwbeleid, Universiteit Wageningen) verzorgt een presentatie over het EU-landbouwbeleid. Overige deelnemers zijn Sjoera Dikkers (woordvoerder landbouw Tweede Kamer, PvdA), Jaco Geurts (woordvoerder land- en tuinbouw Tweede Kamer, CDA), Luc Groot (van Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland), Helma Lodders (Tweede Kamerlid voor VVD) en Joris Lohman, voorzitter van Youth Food Movement, een netwerk van jonge chefs, boeren, studenten, en andere foodprofessionals die werken aan een transitie naar een duurzaam voedselsysteem.

Informatie en aanmelden

Het debat is van 20.00 tot 21.30 uur. Meer informatie op www.prodemos.nl/agenda.

Voorafgaand aan het gratis debat kunt u vanaf 18.00 uur bij restaurant Dudok voor de speciale prijs van € 12,50 genieten van een maaltijd die past bij het thema van de avond. Het arrangement bestaat uit een dagschotel, een drankje en koffie toe. Dudok is evenals ProDemos gevestigd aan de Hofweg 1 in Den Haag.

Wanneer u verzekerd wilt zijn van een goede zitplaats bij het debat is aanmelden gewenst. U kunt zich (ook voor de maaltijd) aanmelden via aanmelden@prodemos.nl. Graag duidelijk vermelden of u wilt deelnemen aan het debat met of zonder maaltijd bij Dudok.

Dit debat is georganiseerd door ProDemos en vormt onderdeel van de landelijke debatreeks ‘Feed the World’ – op weg naar een beter voedselsysteem. Deze debatreeks is de uitkomst van een samenwerking tussen het NCDO en de Vereniging van Nederlandse Debatcentra (VND).

prodemos.nl/Agenda/Brusselse-stoofpot

www.debatcentra.nl


Inhoudsopgave

  1. ProDemos
  2. Meer over...

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...