Evenement HIER opgewekt, Amersfoort

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
datum 15 november 2013 09:00 - 18:00
plaats Amersfoort
aanwezigen A. (Annemarie) Jorritsma-Lebbink i, W.J. (Wilma) Mansveld i e.a.
organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) i

De HIER Klimaatcampagne, e-Decentraal en de Natuur en Milieufederaties faciliteren en stimuleren de ontwikkeling van lokale initiatieven. De HIER Klimaatcampagne doet dat in HIER opgewekt, een samenwerkingsproject met de Natuur- en Milieufederaties en e-Decentraal doet dat als branchevereniging voor lokale en decentrale duurzame energie.

Op 15 november 2013 komt iedereen die betrokken is bij lokale energieopwekking bij elkaar in Amersfoort. Initiatieven, Verenigingen van Eigenaren, gemeenten, corporaties, provincies en serviceverleners zijn welkom om samen te leren, te delen en elkaar te ontmoeten.

Voor lokale overheden

Ben je werkzaam bij een lokale overheid? Agentschap NL en RWS Leefomgeving organiseren samen met het Klimaatverbond, VNG, GDO, de Unie van Waterschappen en Platform 31 tijdens het evenement een speciaal event over de rol van lokale overheden bij lokale energie-initiatieven.

De opzet is interactief. In ronde tafel gesprekken verkent u met bestuurders, ambtenaren en initiatieven hoe uw gemeente, provincie of waterschap deze beweging kan versterken. Praktisch wordt besproken wat dit vraagt van de lokale overheden, van u als bestuurder of ambtenaar.

Sprekers

Tijdens deze bijeenkomst wordt door Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) en wethouder Henk Mulder (gemeente Almere) het startsein gegeven van de Green Deal “Duurzaam Almere 2.0 . Een inspirerend initiatief vanuit het gedachtengoed van de Circulaire Economie. Het gebruik van hernieuwbare grondstoffen en lokale duurzame energieproductie komen samen in de energieneutrale nieuwbouwwijk Nobelhorst.

Daarnaast worden twee tools gepresenteerd waarmee u handvaten krijgt om uw rol als lokale overheid in deze energieke wereld in te vullen. De handreiking ‘De rol van lokale overheden bij lokale duurzame energie-initiatieven’ en de ‘Routekaart Afvalwaterketen’. VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma en klimaatambassadeurs Maarten van Poelgeest (gemeente Amsterdam) en Hennie Roorda (Waterschap Rivierenland) nemen deze handreikingen in ontvangst en geven hun visie op de rol die de verschillende overheden kunnen spelen.


1.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

Deze Rijksdienst is actief op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De Rijksdienst kan ondernemers helpen met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

2.

Meer over...