Presentatie rapport Commissie Melkert, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 21 november 2013 20:00
plaats Den Haag
locatie Het Nutshuis, Riviervismarkt 5 Toon locatie
aanwezigen A.P.W. (Ad) Melkert i, P.A.H. (Peter) van Lieshout e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Iedereen is van harte welkom voor het debat bij de presentatie van het rapport van de Commissie Melkert, op donderdag 21 november in Den Haag. Het rapport schetst een sociaaldemocratische visie op de economie van de toekomst. Een economie van de lange adem, die bestand is tegen de beproevingen van globalisering en die er niet aan voorbij gaat dat economische, sociale en ecologische vraagstukken onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

De commissie houdt onder andere een pleidooi voor een route weg van 'financialisering' richting 'humanisering' en voor het sturen op volledige en volwaardige werkgelegenheid.

Na een inleiding van Ad Melkert volgt een paneldiscussie tussen onder andere Ben Dankbaar (professor op het terrein van ontwikkelingen in arbeidsorganisaties, Radboud Universiteit), Peter van Lieshout (WRR) en Toon Geenen (Jonge Socialisten).

De zaal is open om 19.30 uur, het debat is van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Je kunt reserveren via de reserveerlijn van de PvdA: 020-5512155. Daarvoor heb je het aanmeldnummer 5875 nodig. Houd ook je relatienummer en postcode bij de hand. Als je geen relatienummer hebt, word je doorverbonden met een van onze medewerkers (tijdens kantooruren).


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...