33241, nr. 11 - Amendement Vermeij over het schrappen van de arbeidsverledeneis. - Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters

Dit amendement op het wetsvoorstel Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters werd op 3 juli 2012 ingediend door de Tweede Kamerleden Roos Vermeij (PvdA) i, Ino van den Besselaar (PVV) i en Paul Ulenbelt (SP) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

Met dit amendement wordt de arbeidsverledeneis geschrapt. De arbeidsverledeneis creëert een tweedeling in de sociale zekerheid tussen werknemers die ziek zijn met een vast contract en de flexwerkers. Dit amendement voorkomt dat er een tweedeling ontstaat tussen twee soorten werknemers, naar gelang de aard van het dienst verband. Bovendien kunnen er door deze arbeidsverledeneis zeer schrijnende situaties ontstaan. Bijvoorbeeld voor de volledig zieken, van deze mensen kan geen arbeidsdeelname of pogingen daartoe op dat moment worden verwacht. Zij kunnen door de arbeidsverledeneis terugvallen op een bijstandsgerelateerde uitkering, zonder dat zij in staat zijn om te werken.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 3 juli 2012, amendement, nr. 13     KST3324113
Amendement Vermeij c.s. ter vervanging van nr. 11 over het schrappen van de arbeidsverledeneis
publicatie: 4 juli 2012
 

2.

Dossier