Discussiebijeenkomst over populisme, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 9 december 2013 19:00
plaats Utrecht
aanwezigen A.G. (Gerard) Schouw i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Populisme komt in vele vormen voor. Ook in de gemeentepolitiek. Hoe kun je als raadslid of wethouder het beste omgaan met populisme? Op maandag 9 december organiseren de D66 Bestuurdersvereniging en de thema-afdeling Democratie & Rechtsstaat een discussiebijeenkomst rond dit onderwerp. Klik hier voor de flyer over deze bijeenkomst.

Programma

19:00 uur Ontvangst met koffie/thee

19:30 uur Start bijeenkomst onder leiding van Gerolf Bouwmeester met:

Een introductie door Gerard Schouw, Tweede Kamerlid namens D66.

Paneldiscussie

  • Erik Boog is sinds 2006 wethouder namens D66 in Hilversum. Daarvoor was hij fractievoorzitter. In de jaren ’90 werd in Hilversum de eerste ‘Leefbaar’ partij opgericht door Jan Nagel. Erik heeft van dichtbij de opkomst van Leefbaar Hilversum meegemaakt.
  • John Bijl is debatdeskundige en oprichter van het Periklesinstituut. Daarnaast schrijft columns als Mysterie Burger in Binnenlands Bestuur.
  • Nelleke de Smoker is fractievoorzitter van D66 in Dordrecht.
  • Franc Weerwind is burgemeester van Velsen en vertelt hoe hij vanuit zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad omgaat met populisme.

21:30 uur Conclusies en afsluitende borrel

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan middels dit formulier. We vragen een eigen bijdrage in de kosten van €10,00.

Vragen

Heeft u vragen over deze bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar Elbert Jan van Doorn-Smeulers, ambtelijk secretaris van de Bestuurdersvereniging: bestuurdersvereniging@d66.nl of Bas Wallage, bestuur@d66democratie.nl.


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...