Politiek Café Piment over decentralisatie, Doetinchem

De nieuwbouwwijk Dichteren in Doetinchem
datum 24 november 2013 15:00 - 17:00
plaats Doetinchem
locatie Schouwburg Amphion Toon locatie
aanwezigen K. (Kim) Putters i, A.A.G.M. (Ronald) van Raak i, W. (Wouke) van Scherrenburg, J.W.M. (John) Kerstens i, (Loes) Van Der Meijs e.a.
organisatie Politiek Café Piment

Hoofdgast is Kim Putters i, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau i (SCP). Onderwerpen: de kentering in de samenleving “er is onzekerheid en boosheid, mensen hebben het gevoel de tol te betalen voor vergissingen van anderen”.

En het beroep dat de overheid doet op burgers. Prima, vindt Putters, maar dan moeten de burgers ook meer lokaal de regie krijgen. Interessant voor de Achterhoek is Puttens visie op krimpregio's: hoe maak je beleid dat niet gericht is op groei.

Het thema is deze keer: hoe gaan de gemeenten om met de decentralisatie nu het rijk veel taken over de schutting gooit zonder het bijbehorende geld. Is de burger nu overgeleverd aan willekeur, komen gemeenten niet in de financiële problemen en wie gaan mogelijke tekorten betalen?

Gasten over dit onderwerp: Ronald van Raak i, lid Tweede Kamerlid (SP i) John Kerstens i, lid Tweede Kamer (PvdA i),  Loes van der Meijs, wethouder Doetinchem en Leo Scharenborg, wethouder Berkelland

Muziek is van de winnaar Open Podium: de fantastische groep Almost Under. De column is van Frans Miggelbrink

En de co host is Ron Fresen van het NOS Journaal!


1.

Meer over...