Bijeenkomst PvdA Netwerk Ruimte, Den Haag

Tweede Kamer verhuizing
Tweede Kamer
datum 27 november 2013 19:00
plaats Den Haag
locatie Gebouw Tweede Kamer i Toon locatie
aanwezigen A.A. (Albert) de Vries i, D. (Duco) Hoogland i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Op 27 november organiseert het Netwerk Ruimte een netwerkbrede bijeenkomst voor leden en geïnteresseerden. Tijdens de bijeenkomst is het doel met elkaar stil te staan bij thema’s die de komende tijd belangrijk zijn op het gebied van ruimtelijke ordening en mobiliteit. Op basis hiervan kunnen we bepalen waar we ons als Netwerk het komende jaar mee bezig willen houden. Tweede Kamerleden Albert de Vries (woordvoerder ruimtelijke ordening) en Duco Hoogland (woordvoerder openbaar vervoer) zullen samen met ons deze prioriteiten vast te stellen.

Naast de Omgevingswet - die op korte termijn naar de Tweede Kamer wordt gestuurd en op 1 januari 2016 behandeld moet zijn - hebben jullie vast nog veel belangrijke onderwerpen waaraan we de komende tijd als Netwerk aandacht moeten besteden.

De bijeenkomst vindt plaats op 27 november 2013, begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur. Het is van belang dat jullie je van tevoren aanmelden voor deze bijeenkomst, vanwege de beveiliging in de Tweede Kamer. Als je niet bent aangemeld kun je helaas niet naar binnen. Tevens is het van groot belang om ook een identiteitsbewijs (identiteitskaart, rijbewijs of paspoort) mee te nemen, dit is verplicht voor toegang tot de Tweede Kamer. Aanmelden kan via info@pvdanetwerkruimte.nl of via onze website.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...