Najaarscongres VVD, Amsterdam

Amsterdam
© PDC

Op zaterdag 29 november vindt in de Passenger Terminal in Amsterdam het VVD-congres plaats. Tijdens een plenair ochtendprogramma kunt u onder andere met Ivo Opstelten in gesprek gaan over veiligheid: hoe is het gesteld met de veiligheidssituatie van ons land en waar liggen de kansen en bedreigingen voor Nederland? Ook een externe spreker geeft zijn visie hierop. Hierna wordt er met Edith Schippers en Tamara van Ark gesproken over het zorgbeleid in Nederland: welke trends zien we en wat is de rol van de overheid?

Ook uw mening is belangrijk tijdens dit plenaire ochtendprogramma. Via een pitch kunt u uw mening, een goed idee of een tip delen met de VVD-bestuurders en de overige aanwezigen!

Gelijktijdig met het plenaire ochtendprogramma vindt de Advieslijst Vergadering van Afgevaardigden plaats. Tijdens deze vergadering wordt de definitieve conceptlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen vastgesteld.

Tijdens het middagprogramma vindt de Algemene Ledenvergadering plaats. Hierin wordt onder andere gesproken over het voorstel ‘Informatievoorziening na coalitievorming’ en het voorstel ‘Procedure verkiezing voorzitter’. Tijdens dit middagprogramma worden ook de kandidaten voor de Eerste Kamerverkiezingen voorgesteld en zijn er speeches van Henry Keizer en Mark Rutte.

In de leeswijzer onderaan deze pagina treft u het programma en alle relevante stukken en bijlagen.

Vergeet niet om u aan te melden via MijnVVD. Dit kan tot 21 november 12.00 uur.

Wij hopen u op zaterdag 29 november te mogen verwelkomen in Amsterdam!

Bijlagen (2)


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...