Politiek Café i.s.m. met D66 & EKKO, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 28 oktober 2013 19:00
plaats Utrecht
aanwezigen A. (Alexander) Pechtold i, P.H. (Paul) van Meenen i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Alexander Pechtold & Paul van Meenen over Onderwijs & ICT

LET OP: deze week start de avond om 19u00 in EKKO

Het afsluitende onderdeel van de JD Utrecht Media & Politiek maand is de Onderwijstour van onze eigen media man Alexander Pechtold. Als partijleider behoort hij tot de experts op het gebied van media & politiek. Sterker nog, hij is bijna de belichaming tussen deze twee sectoren. Maar hij zal niet alleen verschijnen: samen met Paul van Meenen, woordvoerder Onderijwijs voor D66 in de Tweede Kamer, legt hij de zogenoemde Onderwijstour af: ze bezoeken het hele land om over de toekomst van het onderwijs in debat te gaan. Dit is niet alleen een inhoudelijke verdiepingsslag van deze tak van de partij, maar ook onderdeel van een nauwkeurig uitgestippelde mediacampagne.

Ter ere van de afsluiting van de zeer uiteenlopende en interessante reeks Media & Politiek activiteiten, zullen de heren op maandag 28 oktober Poppodium EKKO aandoen.

Eerder op de dag zijn Alxander Pechtold en Paul van Meenen op de Uithof om een gastcollege te geven over onderwijs. In zeer interactieve colleges probeert D66 door het hele land zoveel mogelijk ideeën van leerlingen, studenten, docenten en ouders over het onderwijs te verzamelen. Daarnaast vertellen ze uiteraard ook over de plannen die D66 met het Nederlandse onderwijs heeft.

De Jonge Democraten Utrecht grepen de kans om samen met de heren Pechtold en Van Meenen over onderwijs te spreken in poppodium EKKO natuurlijk met beide handen aan. Vanaf 19u00 zullen ze de visie van D66 op dit gebied uiteenzetten, met extra aandacht voor de rol die ICT speelt in het onderwijs. Daarna zal een pannel ervaringsdeskundigen hen interessante vraagstukken omtrent dit onderwerp voorleggen. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor vragen uit en discussie met de zaal. Tot dan!


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...