33684, nr. 80 - Amendement Ypma over het principe dat bij uithuisplaatsing de plaatsing in een gezinsomgeving de voorkeur heeft boven plaatsing in een instelling. - Jeugdwet

Dit amendement op het wetsvoorstel Jeugdwet werd op 9 oktober 2013 ingediend door het Tweede Kamerlid Loes Ypma (PvdA) i. De tekst werd op 9 oktober 2013 gewijzigd en op 15 oktober 2013 nader gewijzigd.
 
De toelichting van de indiener op het nader gewijzigde amendement luidt als volgt:
 

Op grond van artikel 20 IVRK is de Staat verplicht extra bescherming te bieden aan kinderen die niet in hun eigen gezin kunnen verblijven. Om die reden beoogt dit amendement als kwaliteitseis aan het college en gecertificeerde instellingen te stellen dat gewerkt wordt volgens het principe dat bij uithuisplaatsing plaatsing een inhuisplaatsing in een gezinsomgeving de voorkeur heeft boven plaatsing in een instelling. Dit betekent dat jeugdigen in die situatie in de pleegzorg terecht zullen komen, meer specifiek in netwerkpleeggezinnen, bestandspleeggezinnen en gezinshuizen. Plaatsing van de jeugdige in een instelling is ten gevolge van dit amendement alleen mogelijk als dit aantoonbaar in het belang is van de jeugdige.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 15 oktober 2013, nader gewijzigd amendement, nr. 80     KST3368480
Nader gewijzigd amendement Ypma ter vervanging van nr. 48 over het principe dat bij uithuisplaatsing de plaatsing in een gezinsomgeving de voorkeur heeft boven plaatsing in een instelling.
publicatie: 16 oktober 2013
 

2.

Dossier