Linda Voortman naar debatavond: Armoede, zorg; keuzevrijheid?, Apeldoorn

Apeldoorn, Oranjepark
datum 15 oktober 2013 19:30
plaats Apeldoorn
locatie Foenix Kringloopwinkel, Aruba 6, 7332 BK Toon locatie
aanwezigen L.G.J. (Linda) Voortman i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Debatavond: Armoede, zorg; keuzevrij?

Locatie: Foenix Kringloopwinkel, Aruba 6, 7332 BK Apeldoorn

Sprekers: Linda Voortman

Deze avond zal in het teken staan van de gevolgen van de teruglopende economie en de gevolgen daarvan voor de meest kansarme Nederlanders.

De inleiders van deze avond zijn:

  • • 
    Linda Voortman, Tweede Kamerlid GroenLinks

Ze is woordvoeder Binnenlandse Zaken, Emancipatie, Immigratie en Asiel, Integratie, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Wonen en Rijksdienst. De afgelopen jaren heeft ze zich hard gemaakt voor het behoud van het PGB en medewerkers in de zorg

  • • 
    Sandra Wieringa, levensgenieter, politiek bevlogen, woonachtig in Fokusproject
  • • 
    Paul Blokhuis, wethouder gemeente Apeldoorn met in zijn portefeuille onder andere Zorg en Welzijn, WMO en de decentralisatie AWBZ
  • • 
    Arjin Jans, directeur Foenix Kringloop & reïntegratie
  • • 
    Erica Schmahl, raadslid VVD Apeldoorn, woordvoerder zorg
  • • 
    Ariane van Burg, raadslid GroenLinks Apeldoorn, woordvoerder zorg

Wij nodigden een ieder uit om vanuit persoonlijke kennis en ervaring over een stelling van de inleiders mee te praten over de rol en taak van medemensen, bestuurders, overheid en politiek. De inleiders brengen hun stelling in, u kunt daarna aan een van de debatgroepen gaan deelnemen waar de stelling zal worden uitgewerkt.

De avond staat onder leiding van Gerrit Steenbergen.

Komt u ook?

Van harte welkom! In verband met de catering zou het fijn zijn als u laat weten of u komt: groenlinks@apeldoorn.nl

De keuzevrijheid voor de mensen die om welke redenen ook afhankelijk zijn van hulp en ondersteuning neemt door de terugtredende overheid sterk af. Uiteindelijk is daarmee zelfs aan de orde in hoeverre de Universele- en Europese verklaringen van de mensenrechten gestand gedaan kunnen worden als mensen geen aanspraak meer kunnen maken op voldoende middelen van bestaan. We lopen het nare risico dat de ondergrens van wat gemiddeld sociaal aanvaardbaar is als een ‘menswaardig bestaan’ scherp naar beneden wordt bijgesteld.


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...