Frénk droomt hardop met… Frits Bolkestein, Amsterdam

datum 7 november 2013 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Rode Hoed Toon locatie
aanwezigen F. (Frits) Bolkestein i, M. (Mark) Rutte i e.a.
organisatie De Rode Hoed

Op donderdag 7 november interviewt journalistieke duizendpoot Frénk van der Linden oud-minister en staatssecretaris Frits Bolkestein over zijn te verschijnen memoires ‘Cassandra tegen wil en dank'. Het eerste exemplaar van Bolkesteins memoires zal deze avond worden uitgereikt aan minister-president Mark Rutte.

‘Frénk droomt hardop met…’ is een theatraal gesprek over leven, werk en het ideale Nederland van de hoofdgast. In een interactieve talkshow wordt van gedachten gewisseld over actuele onderwerpen, persoonlijke kwesties en brandende maatschappelijke thema’s. Rake observaties, zoete verzuchtingen, een gemompeld scheldwoord, poëtische beelden, veelzeggende stiltes. Dikwijls zal de ontmoeting meer worden dan een interview; vraag en antwoord rijgen zich ritmisch aaneen, krijgen een eigen melodie. Die melodie wordt op het podium extra benadrukt door middel van enkele muzikale intermezzo’s, verzorgd door Tom America.

Frits Bolkestein (1933) was onder meer staatssecretaris voor de Buitenlandse Handel, minister van Defensie, fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer en lid van de Europese Commissie voor de Interne markt, de Belastingen en de Douane Unie. Als politicus en schrijver had en heeft hij grote invloed op het politieke debat. Zijn laatste boek, De intellectuele verleiding, werd door pers en publiek enthousiast ontvangen.

Organisatie: George Visser Productions en de Volkskrant i.s.m. de Rode Hoed


1.

Meer over...