De Schuldvraag, Amsterdam

datum 12 november 2013 20:00
plaats Amsterdam, Amsterdam
locatie De Rode Hoed, Keizersgracht 102 Toon locatie
aanwezigen A.H.G. (Alexander) Rinnooy Kan i, J. (Jaap) Smit i, E.R. (Ewald) Engelen e.a.
organisatie De Rode Hoed

TAGS: De schuldvraag

Het Sustainable Finance Lab buigt zich op dinsdag 12 november over ‘De Schuldvraag’. Hoe komt de westerse wereld van de ongekende schuldenberg af? En hoe voorkomen we dat we ons in de toekomst weer zo diep in de schulden steken?

Op deze eerste publieksavond kijken we naar Nederland. Waarom is juist ons land zo hard geraakt? Wat is de schaduwzijde van economische succesnummers uit het recente verleden als de snel gegroeide financiële sector, stijgende huizenprijzen en de loonmatiging?

Ewald Engelen (lid Sustainable Finance Lab, hoogleraar financiële geografie aan de UvA) analyseert en gaat op zoek naar een nieuw en duurzaam verdienmodel voor Nederland. Alexander Rinnooy Kan (hoogleraar economie en bedrijfskunde aan de UvA, voormalig SER-voorzitter) en Jaap Smit (voorzitter CNV), Cees Oudshoorn (directeur beleid VNO-NCW) zullen hierop reageren en met de zaal hierover in debat gaan. De bijeenkomst wordt gemodereerd door Rens van Tilburg (Sustainable Finance Lab).

'De grote transitie' in de Rode Hoed

'De grote transitie' dat is het thema van een reeks debatavonden die de Rode Hoed vanaf november 2013 organiseert over de noodzaak om eindelijk de echte lessen te trekken uit de financiële crisis. Dit eerste debat staat in het teken van de schuldenlast.

Organisatie: Sustainable Finance Lab i.s.m. Rode Hoed


1.

Meer over...