De zin van werk, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 3 november 2013 15:00
plaats Amsterdam
locatie De Rode Hoed Toon locatie
aanwezigen M.A.M. (Marleen) Barth i, A.J.M. (Ton) Heerts i, E.M. (Esther-Mirjam) Sent i e.a.
organisatie De Rode Hoed

TAGS: Banning

Werken voor brood op de plank. Werken om je leven zin te geven. Werken voor de collega's. Werken voor je ontplooiing. Werken graag, maar waar is die baan? Vormt werk in tijden van ontkerkelijking en individualisering ook een bron van zingeving? En zo ja, hoe moeten werkgevers, werknemers en hun organisaties daar dan mee om gaan?

Ton Heerts

In tijden van crisis en werkeloosheid is de economische noodzakelijkheid van werk overduidelijk. Maar hoe ziet de FNV-voorzitter zingeving en ontplooiing op het werk? Is werk de nieuwe zingever nu steeds minder mensen naar de kerk gaan - werk als levensopdracht? Of is zingevend werk een overbodige luxe, moet wie werk heeft maar blij zijn met zijn of haar werk? Als zinvol werk wel belangrijk is, waar moet het dan aan voldoen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat zinvol werk eerlijk verdeeld wordt? En is er, nu er weinig ruimte voor loonstijging lijkt te zijn, misschien wel mogelijkheid om zinvol werk in Cao-onderhandelingen een rol te laten spelen?

Esther-Mirjam Sent

Esther-Mirjam Sent is hoogleraar economische theorie en beleid aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is ze Eerste Kamerlid voor de PvdA. Ze reageert op de speech van Ton Heerts.

Marieke Grondstra

Marieke Grondstra is oprichter Generatie Storm en onderzocht hoe verschillende generaties hun werk ervaren. De generatie Y, geboren tussen 1985 en 2000, vindt het belangrijk om zinvol werk te doen, werk waar je achter kan staan. Omdat ze dat zo belangrijk vinden, knappen ze eerder af wanneer ze hun werk als niet zinvol ervaren.

Ranfar Kouwijzer

Ranfar Kouwijzeris dominee en directeur van Stem in de Stad, oecumenisch diaconaal centrum in Haarlem.

Presentatie: Marleen Barth

>>>Aanmelden via deze link<<<

Organisatie: Banning Werkgemeenschap


1.

Meer over...