Brief regering; Aanbieding onderzoek naar de vormgeving van professionalisering in het nieuwe jeugdstelsel - Regels over de gemeentelijke verantwoordelijkheid voor preventie, ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en ouders bij opgroei- en opvoedingsproblemen, psychische problemen en stoornissen (Jeugdwet)

Deze brief is onder nr. 12 toegevoegd aan wetsvoorstel 33684 - Jeugdwet i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels over de gemeentelijke verantwoordelijkheid voor preventie, ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en ouders bij opgroei- en opvoedingsproblemen, psychische problemen en stoornissen (Jeugdwet); Brief regering; Aanbieding onderzoek naar de vormgeving van professionalisering in het nieuwe jeugdstelsel
Document­datum 02-10-2013
Publicatie­datum 02-10-2013
Nummer KST3368412
Kenmerk 33684, nr. 12
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2013–2014

33 684

Regels over de gemeentelijke verantwoordelijkheid voor preventie, ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en ouders bij opgroei- en opvoedingsproblemen, psychische problemen en stoornissen (Jeugdwet)

Nr. 12

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 27 september 2013

In de memorie van toelichting bij het wetsvoorstel Jeugdwet (Kamerstuk 33 684, nr. 3) heb ik een onderzoek aangekondigd naar de vormgeving van professionalisering in het nieuwe jeugdstelsel.

Bij deze brief bied ik u het onderzoeksrapport «Professionalisering in het nieuwe jeugdstelsel» aan zoals AEF op 5 september 2013 heeft opgeleverd1. Op basis van dit rapport zal ik bezien wat de consequenties zijn van de toepassing van de norm van verantwoorde werktoedeling voor het nieuwe jeugdstelsel. Uitgangspunt van deze norm is dat instellingen verplicht worden om te werken met in het op te richten Kwaliteitsregister Jeugd geregistreerde professionals tenzij zij aannemelijk kunnen maken dat werktoedeling aan anderen niet leidt tot kwaliteitsverlies dan wel dat het noodzakelijk is anderen dat werk toe te delen (comply or explain). Ik zal u hier zo spoedig mogelijk nader over informeren.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, M.J. van Rijn

Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.