TROS Kamerbreed met de fractievoorzitters van VVD en SP in de Eerste Kamer, Loek Hermans en Tiny Kox, en D66 Tweede Kamerlid Wouter Koolmees

NPO Radio 1
datum 28 september 2013 13:00 - 14:00
zender NPO Radio 1
aanwezigen L.M.L.H.A. (Loek) Hermans i, J.R.V.A. (Jeroen) Dijsselbloem i, M. (Mark) Rutte i, M.J.M. (Tiny) Kox i, W. Koolmees i e.a.
organisatie Omroepvereniging TROS (TROS)

Te gast zijn: de fractievoorzitters van VVD en SP in de Eerste Kamer, Loek Hermans en Tiny Kox, en D66 Tweede Kamerlid Wouter Koolmees. Oppositie, coalitie en kabinet proefden deze week elkaars nieren tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Hoeveel moet er bezuinigd worden en vooral: waarop, die vraag stond centraal. Premier Rutte zei overal over te willen praten, maar tot concrete afspraken is het nog niet gekomen. Daarvoor wordt nu minister Dijsselbloem van Financiën ingezet; hij moet nogmaals met alle oppositiepartijen om tafel. De Algemene Financiële Beschouwingen worden daarom zelfs met een week uitgesteld. Overeenstemming met de oppositie is voor het kabinet van vitaal belang, want in de Eerste Kamer hebben VVD en PvdA geen meerderheid. Loek Hermans, Tiny Kox en Wouter Koolmees over de crisis, bezuinigen, het politieke spel en de macht van de Eerste Kamer.


1.

Meer over...