Politiek café met Lilianne Ploumen over eerlijk werk, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 1 oktober 2013
plaats Utrecht
aanwezigen M. (Thijs) Berman i, E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, J.W.M. (John) Kerstens i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

In het kader van World Day for Decent Work 2013 organiseert de PvdA op dinsdag 1 oktober een politiek café met Lilianne Ploumen, Tweede Kamerlid John Kerstens, internationaal secretaris Kirsten Meijer en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, maatschappelijk middenveld en FNV.

We herinneren ons allemaal de ingestorte textielfabriek in Bangladesh in april met meer dan 1.200 doden tot gevolg. Helaas is dit slechts één van de voorbeelden waar het fout gaat. Door de ingewikkelde productieketens en de race om de laagste kosten staan arbeidsomstandigheden onder druk. Eind september tekende minister Lilianne Ploumen een belangrijke overeenkomst die de arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken in Bangladesh moet verbeteren. Wat betekent dit voor de werknemers op de vloer en wat moet er nog meer gebeuren om wereldwijd eerlijk werk te bevorderen?

Het politiek café zal plaatsvinden in Utrecht in Huis Utrecht, Boorstraat 107 en duurt van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur. Ook niet-PvdA leden zijn van harte welkom. Je kan je via de website van de PvdA aanmelden.

Waar: Huis Utrecht, Boorstraat 107 te Utrecht

Wanneer: dinsdag 1 oktober van 20.00-22.00, inloop 19.45


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...