Linda Voortman aanwezig bij finish van de Socialrun, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 29 september 2013 18:00
plaats Utrecht
locatie terrein Azotod Meerndijk 126 De Meern Toon locatie
aanwezigen L.G.J. (Linda) Voortman i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Linda Voortman is aanwezig om bij de finish van de socialrun om de lopers een hard onder de riem te steken en te steunen in het doorbreken van het taboe rondom psychriatische aandoeningen.

Wat is Socialrun

De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in 48 uur. Start en finish zijn in Utrecht. Er doen meerdere teams mee aan de Socialrun. Een team bestaat uit 8 lopers en begeleiders. De Socialrun heeft als kernwaarde dat mensen met een psychiatrische stoornis betrokken zijn bij dit jaarlijkse evenement.

Doelstelling Socialrun

De Socialrun wil het taboe op psychiatrische aandoeningen doorbreken door:

  • • 
    Een jaarlijkse Socialrun
  • • 
    Financieel ondersteunen van projecten die bijdragen aan het doorbreken van het taboe op psychiatrische aandoeningen.

1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...