Erik Ziengs leest voor in zijn geboorteplaats

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op dinsdag 17 september 2013.

Op vrijdag 13 september las VVD Tweede Kamerlid Erik Ziengs voor op de basisschool in zijn geboorteplaats Smilde. Aangezien zijn eigen Lagere School niet meer bestaat, had hij gekozen voor de OBS Prinses Margriet in Smilde. De voorleesbeurt was een onderdeel van de afsluiting van de Voorlees Estafette, georganiseerd door de Stichting Lezen & Schrijven.

Gezeten op de Grote Voorleesstoel in de gymzaal van de school begon Erik om 11.00 uur met de groepen 1 t/m 5. Na een kwartier ging hij verder met de groepen 6 t/m 9. Bij de onderbouw las hij voor uit het boek ‘Oh nee, niet weer een boek’ van de schrijfster Magali de Frémery. Voor de bovenbouw was gekozen voor de Grote Vriendelijk Reus van Roald Dahl.

De Stichting Lezen & Schrijven is een initiatief van H.K.H. Prinses Laurentien. Deze stichting wil een bijdrage leveren aan het bestrijden van analfabetisme en laaggeletterdheid in Nederland. De Voorlees Estafette vormt een onderdeel van de Week van de Alfabetisering. De hele week lang wordt er om het kwartier in een andere klas voorgelezen.