Anne-Wil Lucas draagt met Prinsjesdag 3D-geprint hoedje van 3dPlaza

Met dank overgenomen van A.W. (Anne-Wil) Lucas i, gepubliceerd op vrijdag 13 september 2013.

in Politiek, In de kamer

Zeist, 12 september 2013

VVD-Tweede Kamerlid Anne-Wil Lucas draagt misschien wel de meest bijzondere hoed op Prinsjesdag. Lucas zal de Ridderzaal betreden met een zwarte fascinator, die vorige week uit de 3D-printer rolde. De hoed is haar aangeboden door 3dPlaza, de eerste onafhankelijke marktplaats voor 3D-producten in Nederland.

Het hoedje bestaat uit zwarte, weelderige krullen, bijpassend bij de jurk die zij die dag zal dragen. Het materiaal heeft de flexibiliteit van rubber. Het hoofddeksel is speciaal ontworpen door hoedenontwerpster Emmy Jaarsma.

Lucas wil met de hoed de aandacht vestigen op de innovatieve maakindustrie, en 3D-printing in het bijzonder. 3D-printing gaat een grote vlucht nemen en wordt wel de nieuwe industriële revolutie genoemd. Lucas speelt hierop in door haar hoedje te laten produceren volgens deze productiemethode. ,,Een volgende generatie groeit op met 3D-printing zoals de huidige generatie opgroeit met internet. 3D-ontwerpen is de toekomst en die is al begonnen", aldus Lucas.

3dPlaza is een nieuw digitaal platform, dat 3D ontwerpers en consumenten samenbrengt en een breed scala aan 3D-geprinte producten biedt op www.3dplaza.nl.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Anne-Wil Lucas
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Anne-Wil Lucas

Bij gebruik van foto’s svp vermelden copyright Sander Salim.

NB: 3dPlaza heeft ontwerp en productie van het hoedje mogelijk gemaakt. Anne-Wil Lucas draagt zelf de kosten ervan.

Voor meer informatie kunt u bellen met:

Annet Neijmeijer, communicatiemanager 3dPlaza: 06-23192812

Of mailen naar annet@3dplaza.nlt