Christelijke politici bij Andries Radio Symposium, Hilversum

Raadhuis van Hilversum
datum 26 september 2013 15:15
plaats Hilversum
locatie Oude Amersfoortseweg 79 Toon locatie
aanwezigen A. (André) Rouvoet i, J.M. (Marja) van Bijsterveldt-Vliegenthart i, E.W. (Ed) Anker i, G.J.M. (Gert-Jan) Segers i e.a.
organisatie Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) i

Hoe ziet christelijke politiek er in 2020 uit? Welke thema’s en idealen blijven bestaan en welke vallen af? Wat inspireert christenen in 2020 nog tot politieke betrokkenheid, en met welke ideeën en aanpak inspireren christen-politici tegen die tijd anderen nog? Die vragen staan centraal tijdens het Andries Radio Symposium ‘Christelijke politiek in 2020. Maar hoe?’ op donderdag 26 september 2013.

Het afgelopen jaar was het jaar dat ‘God verdween van het Binnenhof’. Met name het CDA kreeg in de verkiezingen een gevoelige klap te verduren. Toch overleven christelijke politieke partijen dit jaar wel. Ongetwijfeld bestaan ze ook nog in 2020. De vraag is vooral: op welke manier veranderen ze mee met de samenleving? Met welke aanpak voegen ze echt iets toe? Hoe vindt de christelijke politiek zichzelf weer opnieuw uit?

Op het symposium ontmoet een nieuwe generatie de oude rotten van de christelijke politiek. Een inspirerend symposium kort na Prinsjesdag 2013, waarin Andries Knevel de spanning opzoekt tussen idealen en werkelijkheid en tussen bevlogenheid en realisme.

Met onder meer:

Gert-Jan Segers, Marja van Bijsterveldt, André Rouvoet, Bart-Jan Spruyt, Maarten Vogelaar, Koert van Bekkum, Ed Anker en CDJA-voorzitter Julius Terpstra.

Aanmelden doe je via Facebook.


1.

Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA)

Het Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) is een onafhankelijke politieke jongerenorganisatie die verbonden is aan het CDA i. De jongerenorganisatie kwam tot stand na een fusie van de KVPJO i (KVP-Jongeren), ARJOS i (ARP-Jongeren) en CHJO i (CH-Jongeren). De organisatie is opgericht in 1981 en is lokaal, landelijk en internationaal actief. Het CDJA heeft circa vijftig afdelingen die zich richten op provinciale en lokale politiek.

2.

Meer over...