33720 NL - interpellatie
Interpellatie-Leijten over de nieuwe aandeelhouders en de continuïteit van het Slotervaartziekenhuis

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Deze interpellatie werd gehouden op 5 september 2013 en werd aangevraagd op 19 maart 2013 door Tweede Kamerlid voor de SP Renske Leijten. De interpellatie richtte zich tot minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De interpellatie werd aangevraagd naar aanleiding van de nieuwe aandeelhouders van het Slotervaartziekenhuis. Leijten wilde van de minister weten of hiermee de continuïteit van het ziekenhuis niet in gevaar kwam.

Leijten diende twee moties in naar aanleiding van de interpellatie. Een motie over maatregelen ter voorkoming van faillissementen en strategische fusies van (kleinere) ziekenhuizen. De tweede motie ging over het niet toestaan van aandeelhouders in de zorg. Beiden werden verworpen door de Kamer.

1.

Volledige titel

Interpellatie-Leijten over de nieuwe aandeelhouders bij het Slotervaartziekenhuis en de gevolgen daarvan voor de continuïteit van het ziekenhuis

2.

Moties

Bij dit dossier werden in de Tweede Kamer twee moties ingediend.

3.

Documenten

(4 stuks)

2 6 september 2013, motie, nr. 1     KST337201
Motie Leijten over maatregelen ter voorkoming van faillissementen en strategische fusies van (kleinere) ziekenhuizen
vergadering: 5 september 2013
 
2 6 september 2013, motie, nr. 2     KST337202
Motie Leijten over het niet toestaan van aandeelhoudersconstructies in de zorg
vergadering: 5 september 2013
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.