Drs. M.J.J. (Marith) Volp

foto Drs. M.J.J. (Marith) Volp
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Foto: Lex Draijer
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Amsterdamse huisarts, die drieënhalf jaar Tweede Kamerlid voor de PvdA was en zich met passie inzette voor mensen aan de onderkant van de samenleving. Als huisarts in Amsterdam-Nieuw West was ze goed op de hoogte van sociale problemen. Bleef haar praktijk tijdens haar lidmaatschap één dag per week uitoefenen. Verder was zij onder meer beleidsadviseur van de Landelijke Huisartsenvereniging en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen. Hield zich als Kamerlid vooral bezig met beleid rond langdurige zorg, gevangeniswezen, TBS, huiselijk geweld, verslaving (alcohol en drugs) en zedendelicten. Is sinds 1 september 2020 directeur Volksgezondheid en Zorg bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

PvdA
in de periode 2013-2017: lid Tweede Kamer

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.