Humanisme met Boris van der Ham, Enschede

Stadhuis aan de Langestraat in Enschede
datum 9 oktober 2013 19:30
plaats Enschede
aanwezigen B. (Boris) van der Ham i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Villa van Heek, Oude Markt 26 te Enschede

Als aftrap van de jaarlijkse religiemaand hebben wij Boris van der Ham uitgenodigd. Hij is uiteraard bekend als voorzitter van het Humanistisch Verbond, de vereniging die atheisten, humanisten, agnosten en vrijzinnigen verbindt, en natuurlijk als oud-voorzitter van de Jonge Democraten én oud-kamerlid van D66.

Boris zal ons veel vertellen over het humanisme, maar ook over de de plaats van het humanisme als levensbeschouwing, humanisme en de politiek, de rol van religie in het maatschappelijk debat, en de vraag of humanisme hét alternatief voor georganiseerde religie is in een verstandige samenleving.

Daarnaast is er natuurlijk ook de gelegenheid om met Boris te spreken over politiek. Een unieke gelegenheid ook voor nieuwe JD-leden en geïnteresseerden, dus kom vooral langs! We beginnen om 19:30 uur met een half uurtje actuele politieke beschouwingen, gevolgd door het programma met Boris vanaf 20:00 uur!


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...