Beijing Design Week 2013, Dutch Design in China - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Vrijdag 7 augustus 2020
kalender

Beijing Design Week 2013, Dutch Design in China

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
datum 26 september 2013 - 3 oktober 2013
plaats Peking
aanwezigen E.E. (Eberhard) van der Laan i e.a.
organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) i

Maak kennis met Nederlandse creatieve bureaus die al langere tijd in China werken en doe (meer) Chinese ervaring op. Van 26 september t/m 3 oktober laat Dutch Design van zich horen in Beijing.

Agentschap NL biedt de creatieve industrie een interessant platform om zich te presenteren aan Chinese bedrijven en instanties en (verder) kennis te maken met de Chinese markt.

Het platform wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken in het kader van het beleid Topsectoren.

Gebruik deze unieke kans voor introductie of verdere toegang op de Chinese markt.

Holland paviljoen

In de voormalige Gasometer-tank in het creatieve '751D Park' neemt het Holland paviljoen zijn intrek en vult de ruimte met Nederlands ontwerp. Architecten, ontwerpers, game developers en DJ’s bevolken gedurende 8 dagen deze bijzondere locatie.

Kansen in China voor de Nederlandse creatieve sector

Het huidige Chinese vijfjarenplan legt een sterke focus op de creatieve industrie. Al enkele jaren speelt de Nederlandse creatieve sector een serieuze rol in China op meerdere terreinen, zoals architectuur, landschap en ontwerp. Nederlandse architecten, ontwerpers, universiteiten en bedrijven staan goed aangeschreven in China.

Amsterdam gaststad

Met Amsterdam als gaststad van de Beijing Design Week (BDW) worden er op diverse locaties in de stad events georganiseerd; epicentrum is de Gasometer met de presentaties van Amsterdam en Holland.

Hier komen: workshops, debatten, presentaties, networking events en andere activiteiten in samenwerking met Chinese counterparts.

Handelsdelegatie

Tijdens de BDW brengt de handelsdelegatie onder leiding van burgemeester Eberhard Van der Laan van Amsterdam een bezoek aan Beijing en uiteraard aan de Beijing Design Week. In dat kader wordt in de Gasometer een feestelijk event georganiseerd. De Chinese media worden op vele manieren benaderd en voorzien van informatie over de Nederlandse creatieve industrie.

Design for innovation, innovation for design

Het thema ‘Design for Innovation, Innovation for Design’ biedt volop ruimte voor de creatieve sector; aan de realisatie van de totale Nederlandse presentatie wordt o.a. meegewerkt door de Gemeente Amsterdam, de Nederlandse ambassade in Beijing, ontwerpbureau Five Spices, het NCH en vele anderen.

Contact


1.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

Deze Rijksdienst is actief op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De Rijksdienst kan ondernemers helpen met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

2.

Meer over...