D66 hoeksteen van de moderne samenleving

Met dank overgenomen van V.A. (Vera) Bergkamp i, gepubliceerd op donderdag 1 augustus 2013, 2:01.

Tijdens de Canal Parade op zaterdag 3 augustus vaart D66 wederom mee in de bonte stoet van boten die de LHBT (Lesbische, Homo, Bi, Transgender)-gemeenschap vertegenwoordigen en ondersteunen. D66-Tweede Kamerleden Vera Bergkamp, tevens oud-voorzitter van het COC, en Wassila Hachchi zullen meevaren op de boot.

Groen licht voor ‘Modern Family’

Het thema van de D66-boot is 'Modern Family'. Vera Bergkamp: “Het traditionele gezin is al lang niet meer de enige samenlevingsvorm, er komt steeds meer variatie in hoe mensen met elkaar samenleven. Toch is de overheid nog teveel gericht op het traditionele gezin. D66 zet het licht op groen voor een gelijke behandeling van alle samenlevingsvormen. D66 is de hoeksteen van de moderne samenleving!”

Reflect

Het thema van de Gaypride 2013 is ‘Reflect’. Vera Bergkamp: “D66 kijkt terug naar waar we vandaan komen: we staan stil bij wat we hebben bereikt maar willen niet op onze lauweren rusten. Boris Dittrich en Els Borst hebben veel voor de LHBT gemeenschap gedaan en zitten in het DNA van onze partij. Maar er valt nog behoorlijk wat te regelen, denk aan de verbetering van de juridische positie van de lesbische duomoeder. Nog steeds wachten er lesbische stellen op deze wet. Ik roep bij deze de Eerste Kamer op om dit wetsvoorstel spoedig te behandelen!”

Voorvechter

Homo’s zijn in Nederland nog steeds te vaak slachtoffer van geweld. Ook internationaal, bijvoorbeeld in Rusland en Oeganda, komen homorechten ernstig onder druk te staan. Bergkamp: “Het blijft nodig om ons permanent te blijven inzetten voor homorechten. D66 is al sinds de oprichting in 1966 een voorvechter van de vrijheden van het individu. De partij maakte het homohuwelijk mogelijk, maakte een einde aan de weigerambtenaar, zorgde voor voorlichting over seksuele diversiteit op scholen en zet zich momenteel in voor het lesbisch ouderschap. ”