Verordening 2013/685 - Wijziging van Verordening (EG) nr. 866/2004 inzake een regeling op grond van artikel 2 van Protocol nr. 10 van de Toetredingsakte, met betrekking tot goederen die worden gebracht buiten de gebieden waarover de regering van Cyprus feitelijk het gezag uitoefent, en die opnieuw in deze gebieden worden binnengebracht, na te zijn vervoerd via de gebieden waarover de regering van Cyprus niet feitelijk het gezag uitoefent

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening is op 19 juli 2013 gepubliceerd en is op 8 augustus 2013 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EU) nr. 685/2013 van de Raad van 15 juli 2013 tot wijziging van Verordening (EG) nr. 866/2004 inzake een regeling op grond van artikel 2 van Protocol nr. 10 van de Toetredingsakte, met betrekking tot goederen die worden gebracht buiten de gebieden waarover de regering van de Republiek Cyprus feitelijk het gezag uitoefent, en die opnieuw in deze gebieden worden binnengebracht, na te zijn vervoerd via de gebieden waarover de regering van de Republiek Cyprus niet feitelijk het gezag uitoefent

officiële Engelstalige titel

Council Regulation (EU) No 685/2013 of 15 July 2013 amending Regulation (EC) No 866/2004 on a regime under Article 2 of Protocol 10 to the Act of Accession as regards goods which are taken out of the areas under the effective control of the Government of the Republic of Cyprus and taken back into those areas after passing through the areas not under the effective control of the Government of the Republic of Cyprus
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 2013/685
Origineel voorstel COM(2013)274 NLEN
Celex-nummer i 32013R0685

3.

Key dates

Document 15-07-2013
Bekendmaking in Publicatieblad 19-07-2013; PB L 196 p. 1-3
Inwerkingtreding 08-08-2013; in werking datum publicatie +20 zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

19.7.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 196/1

 

VERORDENING (EU) Nr. 685/2013 VAN DE RAAD

van 15 juli 2013

tot wijziging van Verordening (EG) nr. 866/2004 inzake een regeling op grond van artikel 2 van Protocol nr. 10 van de Toetredingsakte, met betrekking tot goederen die worden gebracht buiten de gebieden waarover de regering van de Republiek Cyprus feitelijk het gezag uitoefent, en die opnieuw in deze gebieden worden binnengebracht, na te zijn vervoerd via de gebieden waarover de regering van de Republiek Cyprus niet feitelijk het gezag uitoefent

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien Protocol nr. 10 over Cyprus (1) bij de Toetredingsakte van 2003, en met name artikel 2,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

In Verordening (EG) nr. 866/2004 van de Raad (2) zijn speciale regels vastgelegd voor goederen, diensten en personen die de lijn overschrijden tussen de delen van de Republiek Cyprus waarover de regering van de Republiek Cyprus niet feitelijk het gezag uitoefent, en de delen waar dat wel het geval is.

 

(2)

In bijlage I bij Verordening (EG) nr. 866/2004 wordt een lijst gegeven van goedgekeurde doorlaatposten tussen de delen van de Republiek Cyprus waarover de regering van de Republiek Cyprus niet feitelijk het gezag uitoefent, en de delen waar dat wel het geval is. In de loop van de jaren heeft het toegenomen aantal goedgekeurde doorlaatposten tot gevolg gehad dat er steeds meer mensen de groene lijn overschrijden.

 

(3)

Om het leven van de burgers in afgelegen delen van Cyprus te vergemakkelijken, is het noodzakelijk het verkeer van goederen te regelen die worden gebracht buiten de gebieden waarover de regering van de Republiek Cyprus feitelijk het gezag uitoefent, en die opnieuw in deze gebieden worden binnengebracht via de doorlaatposten als bedoeld in bijlage I bij Verordening (EG) nr. 866/2004, na te zijn vervoerd via de gebieden waarover de regering van de Republiek Cyprus niet feitelijk het gezag uitoefent.

 

(4)

Om te verzekeren dat de vervoerde goederen goederen van de Unie zijn, als bedoeld in artikel 4, punt 18, van Verordening (EG) nr. 450/2008 van het Europees Parlement en de Raad van 23 april 2008 tot vaststelling van het communautair douanewetboek (gemoderniseerd douanewetboek) (3) dat de goederen die opnieuw worden binnengebracht in de gebieden waarover de regering van de Republiek Cyprus feitelijk het gezag uitoefent, buiten deze gebieden waren gebracht, en dat een hoog niveau van bescherming van de gezondheid van mens en dier wordt gehandhaafd, is het noodzakelijk, aangezien de verantwoordelijkheid voor de controle aan de doorlaatposten berust bij de bevoegde autoriteiten van de Republiek Cyprus, vast te stellen op welke wijze deze controles moeten worden uitgevoerd, welke documenten moeten worden overgelegd en hoeveel tijd is toegestaan tussen het ogenblik waarop de goederen worden gebracht buiten de gebieden waarover de regering van de Republiek Cyprus feitelijk het gezag uitoefent, en het ogenblik waarop de goederen opnieuw in deze gebieden worden binnengebracht.

 

(5)

Er dient te worden voorzien in strenge criteria voor het verkeer van goederen als bedoeld in deze verordening, met het oog op een hoog niveau van bescherming van de gezondheid van mens en dier. Tot dit doel dient meer bepaald het vervoer van levende dieren te worden verboden en dienen duidelijke vereisten voor het verkeer van dierlijke producten te worden vastgesteld, onder meer dat het vervoer door bedoelde gebieden, met enige flexibiliteit, beperkt dient te blijven tot de tijd die noodzakelijk is voor de af te leggen vervoersafstand.

 

(6)

Verordening (EG) nr. 866/2004 dient derhalve dienovereenkomstig te worden gewijzigd,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Verordening (EG)...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.