Brief regering; Uitkomst veiling van de kavels voor commerciële radio A7, B38 en C08 - Frequentiebeleid

Deze brief is onder nr. 352 toegevoegd aan dossier 24095 - Frequentiebeleid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Frequentiebeleid; Brief regering; Uitkomst veiling van de kavels voor commerciële radio A7, B38 en C08
Document­datum 15-07-2013
Publicatie­datum 15-07-2013
Nummer KST24095352
Kenmerk 24095, nr. 352
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2012–2013

24 095

Frequentiebeleid

Nr. 352

BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 4 juli 2013

Op 23 mei sloot de veiling van drie nog beschikbare vergunningen voor commerciële radio. Het betrof de kavels A7, B38 en C08. Agentschap Telecom heeft de veiling uitgevoerd.

Na een periode waarin de ontvangen aanvragen en biedingen zijn beoordeeld is de definitieve uitkomst van de veiling nu bekend.

– Voor de landelijke FM-vergunning kavel A7 zijn zeven tijdige aanvragen ingediend. 100% NL (Ad Venture Radio B.V.) voldeed als enige aan de gestelde eisen. De vergunning wordt voor € 828.819,– aan 100% NL verleend.

– Voor de regionale FM-vergunning kavel B38 (Kaatsheuvel) zijn drie aanvragen ingediend. Radio 8 FM (TiDa B.V.) voldeed als enige aan de gestelde eisen. Aan haar wordt de vergunning voor € 40.888,– verleend.

– Voor de middengolfvergunning kavel C08 is geen aanvraag ingediend. Het kavel is dus onverdeeld gebleven. In overleg met Agentschap Telecom beraad ik me nu over de toekomst van dit kavel.

De hierboven genoemde vergunninghouders kunnen direct aan de slag met de door hen verkregen vergunning.

Voorafgaande aan deze veiling is uitgebreid met uw Kamer van gedachten gewisseld over deze veiling (Kamerstuk 24 095, nrs. 340 en 341), onder meer over de eventuele toepassing van een correctie van de waarde van de al eerder verlengde vergunningen. In beantwoording op schriftelijke vragen heb ik toen gemeld dat na de veiling zal worden bepaald of en zo ja, in hoeverre correctie moet plaatsvinden en vervolgens welk bedrag hiermee dan gemoeid is. Achtergrond hiervan is het streven naar een level playing field.

Nu de veilinguitkomst bekend is kunnen de hiervoor bedoelde stappen worden gezet. Ik laat onderzoek doen naar de waarde van kavel A7 met het oog op eventueel gewijzigde objectieve kavelkenmerken (bijvoorbeeld de looptijd van de vergunning), andere gewijzigde omstandigheden sinds de vorige waardering in 2010 (zoals de economische ontwikkelingen) en andere voor de waarde relevante verschillen tussen kavel A7 en de verlengde vergunningen.

Op basis van dit onderzoek zal ik in het najaar een besluit nemen of een correctie aan de orde is en zo ja, hoe groot een eventuele correctie dient te zijn.

Ik zal uw Kamer over mijn besluit informeren.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.