Jan Marijnissen: Hoe zet je een succesvolle politieke partij op?, Nijmegen

Nijmegen
Anton Bussemaker
datum 12 juni 2013 19:45
plaats Nijmegen
aanwezigen J.G.Ch.A. (Jan) Marijnissen i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

cafe de Vier Hereen, Sint Annstraat 259, Nijmegen

Ex-Fractievoorzitter, lijsttrekker, partijleider, partijvoorzitter en oprichter van de SP, Jan Marijnissen komt langs in de Vier Heeren om te vertellen hoe je een succesvolle partij opzet.

Wie of wat heeft hem geïnspireerd, hoe is de oprichting van de SP gegaan en wat is volgens hem het geheim van de SP? Verder gaan we het met hem ook hebben over de huidige politiek in Nederland en wat hij van Rutte II vindt. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen en op het eind zijn er een aantal stellingen waarover wij met hem in debat kunnen gaan.

Voor deze activiteit hebben wij als Jonge Democraten ook Rood Nijmegen uitgenodigd voor deze avond met hun grote leider, wij hopen dan ook dat zowel de Leden van de Jonge Democraten als van Rood Nijmegen in grote getale aanwezig zullen zijn!


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...