Verschillende partijen varen mee met de CanalPride, Amsterdam

Amsterdam
© PDC

VVD

Acceptatie is een liberaal goed. Dat vieren we. De VVD vaart ook in 2013 weer mee met de Amsterdam Gaypride Canalparade, een van ‘s lands grootste publieksevenementen en een feest voor de acceptatie, tolerantie en vrijheid die ons land kent.

In 2012 heeft de VVD meegevaren en daar landelijke aandacht voor gekregen met Shane Bitney Crone, een zeer speciale gast overgevlogen uit de Verenigde Staten. Shane heeft met zijn youtube-filmpje miljoenen laten inzien dat gelijke rechten, waaronder het recht om te trouwen, voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders van levensbelang zijn. Shane presenteert zijn film, gebaseerd op de gebeurtenissen rondom het overlijden van zijn levenspartner, op dit moment op vele festivals in de Verenigde Staten, daarin gesteund door onder meer voormalig president Bill Clinton.

Dit jaar staan we - wederom - aan de vooravond van verkiezingen, en de VVD boot speelt met haar vrije en feestelijke karakter ook inhoudelijk daar op in. Om dat goed te doen hebben we mensen aan boord nodig, jou, om er een feest van te maken. Kijk voor meer informatie op vrijheidwerkt.nl (de boot wordt dit jaar georganiseerd door de daarvoor opgerichtte stichting Vrijheid Werkt!) en bestel uw vaarbewijs op tickets.vrijheidwerkt.nl voor 15 juli aanstaande! Vier onze vrijheid om te zijn wie we willen zijn, lief te hebben wie we lief willen hebben, en te vinden wat we willen vinden met ons mee. Beleef een geweldige dag, met VVD-leden en prominenten, op zaterdag 3 augustus in Amsterdam!

 

PvdA

Op 3 augustus vaart de PvdA-boot voor de vierde keer mee met de CanalPride. Tijdens de CanalPride vragen we aandacht voor de strijd die de homo-activisten voeren voor acceptatie in Rusland. Jeroen Dijsselbloem en Wilma Mansveld worden onder andere door de Kamerleden Manon Fokke, Keklik Yücel, Henk Nijboer en Astrid Oosenbrug vergezeld op onze boot.


1.

Meer over...