31929, nr. 24 - Amendement Ortega-Martijn over beperking van gronden waarop het uitvoeringsorgaan de bewoner kan verzoeken om nadere informatie door middel van een verzoek om toetreding tot diens woning. - Regeling in de sociale zekerheid van de rechtsgevolgen van het niet aantonen van de leefsituatie na het aanbod van een huisbezoek

Dit amendement op het wetsvoorstel Regeling in de sociale zekerheid van de rechtsgevolgen van het niet aantonen van de leefsituatie na het aanbod van een huisbezoek werd op 13 februari 2012 ingediend door het Tweede Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn (CU) i. De tekst werd op 15 februari 2012 gewijzigd.
 
De toelichting van de indiener op het gewijzigde amendement luidt als volgt:
 

Met dit amendement wordt bewerkstelligd dat het uitvoeringsorgaan de bewoner alleen kan verzoeken om nadere informatie door middel van een verzoek om toetreding tot diens woning, indien er gegronde redenen bestaan om de door de belanghebbende verstrekte inlichtingen te verifiëren of als de belanghebbende helemaal geen inlichtingen heeft verstrekt die nodig zijn voor het vaststellen van de woon- en leefsituatie. Hiermee wordt willekeur in de rechtszekerheid en het ten onrechte aantasten van de persoonlijke levenssfeer van de uitkeringsgerechtigden vermeden.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 15 februari 2012, gewijzigd amendement, nr. 24     KST3192924
Gewijzigd amendement Ortega-Martijn ter vervanging van nr. 22, over beperking van gronden waarop het uitvoeringsorgaan de bewoner kan verzoeken om nadere informatie door middel van een verzoek om toetreding tot diens woning.
publicatie: 16 februari 2012
 

2.

Dossier