30034, nr. 38 - Amendement dat ertoe strekt de quotumverplichting uit de Wet REA te handhaven als een 'stok achter de deur' - Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen

Dit amendement op het wetsvoorstel Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen werd op 27 juni 2005 ingediend door de Tweede Kamerleden Jet Bussemaker (PvdA) i, Kees Vendrik (GL) i en Jan de Wit (SP) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

Dit amendement strekt ertoe de quotumverplichting uit de Wet REA te handhaven. Het biedt de mogelijkheid om werkgevers te verplichten dat een bepaald percentage van het personeel bestaat uit gedeeltelijk arbeidsgeschikten. Door het amendement wordt de quotumverplichting niet ingevoerd, maar gehandhaafd als «stok achter de deur». Op grond van het eerste en tweede lid tellen voor het in verband met het quotum te bepalen aantal werknemers mee: - personen met een WGA-, IVA-, WAO-, WAZ- of WAJONG-uitkering; en - personen die de wachttijd, bedoeld in artikel 3.1 of het tijdvak, bedoeld in artikel 3.2 of 3.3, negende lid, hebben doorgemaakt en wiens mate van arbeidsongeschiktheid op de laatste dag van die wachttijd of dat tijdvak minder was dan 35%. Hierbij gaat het dus om personen die minstens twee jaar ziek zijn geweest.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 27 juni 2005, amendement, 30034, nr. 38     KST88082
Amendement dat ertoe strekt de quotumverplichting uit de Wet REA te handhaven als een 'stok achter de deur'
publicatie: 1 juli 2005
 

2.

Dossier