30034, nr. 44 - Amendement om hoor en wederhoor mogelijk te maken, als het UWV sancties aan een cliënt wil opleggen - Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen

Dit amendement op het wetsvoorstel Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen werd op 29 juni 2005 ingediend door de Tweede Kamerleden Jet Bussemaker (PvdA) i, Kees Vendrik (GL) i en Jan de Wit (SP) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

Indien een reïntegratiebedrijf sanctiewaardig gedrag van een cliënt meldt aan het UWV, kan het UWV direct de uitkering voor 8 weken schorsen of opschorten en pas daarna een onderzoek uitvoeren of er definitief een sanctie wordt opgelegd. Dus eerst straffen en dan pas onderzoeken. Dit amendement schrapt deze mogelijkheid, waardoor hoor-en wederhoor mogelijk blijft indien het reïntegratiebedrijf via het UWV sancties zou willen opleggen. Dit amendement wijzigt niets aan het sanctie-instrumentarium van het UWV. Door de IWIA wordt een zelfde bepaling opgenomen in ZW, WW, WAO, WAZ en WAJONG. Via amendement 30118 nr. 31 wordt deze bepaling geschrapt.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 29 juni 2005, amendement, 30034, nr. 44     KST88223
Amendement om hoor en wederhoor mogelijk te maken, als het UWV sancties aan een cliënt wil opleggen
publicatie: 1 juli 2005
 

2.

Dossier