30034, nr. 24 - Amendement om jobcoaching op te nemen in de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen - Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen

Dit amendement op het wetsvoorstel Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen werd op 27 juni 2005 ingediend door de Tweede Kamerleden Jet Bussemaker (PvdA) i, Kees Vendrik (GL) i en Jan de Wit (SP) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

Dit amendement heeft als doel het reïntegratie-instrument begeleid werken (ook wel persoonlijke ondersteuning of jobcoaching genoemd) op te nemen in de wet WIA. Dit maakt het mogelijk dat ook WGA- en IVA-gerechtigden van externe begeleiding bij een reguliere werkgever kunnen krijgen, als dat nodig is voor behoud, herstel of bevordering van de mogelijkheid tot het verrichten van arbeid. Persoonlijke ondersteuning wordt alleen verstrekt, als die ondersteuning een compensatie vormt voor specifiek met de handicap van de werknemer samenhangende beperkingen. Op grond van de in het tweede lid genoemde algemene maatregel van bestuur kunnen eventueel nadere regels worden gesteld over bijvoorbeeld de indicatiestelling voor dit instrument. Dit amendement hangt samen met amendement 30034, nr. 14.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 27 juni 2005, amendement, 30034, nr. 24     KST88060
Amendement om jobcoaching op te nemen in de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen
publicatie: 30 juni 2005
 

2.

Dossier