27678, nr. 9 - Amendement over terugbrenging van de termijn voor de ziekmelding naar 13 weken - Wet verbetering poortwachter

Dit amendement op het wetsvoorstel Wet verbetering poortwachter werd op 14 juni 2001 ingediend door de Tweede Kamerleden Cees van der Knaap (CDA) i, Arthie Schimmel (D66) i, José Smits (PvdA) i en Geert Wilders (VVD) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

Onderdeel I In het wetsvoorstel wordt de termijn voor de ziekmelding verkort van 13 weken naar 6 weken. Dit amendement beoogt de termijn voor de ziekmelding terug te brengen naar 13 weken. Met deze wijziging wordt de administratieve belasting van de uitvoeringsinstelling verminderd ten opzichte van het wetsvoorstel. Het beoogt niet te voorkomen dat zonodig binnen acht weken een plan van aanpak wordt opgesteld. Onderdeel II In het wetsvoorstel is een overgangsbepaling opgenomen die bepaalt dat de nieuwe ziekmeldingstermijn alleen van toepassing is op ziektegevallen die ontstaan na inwerkingtreding van het wetsvoorstel. Nu dit amendement beoogt de ziekmeldingstermijn terug te brengen naar de oorspronkelijke termijn van 13 weken is deze overgangsbepaling overbodig en kan deze vervallen.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 14 juni 2001, amendement, 27678, nr. 9     KST53916
Amendement over terugbrenging van de termijn voor de ziekmelding naar 13 weken
publicatie: 21 juni 2001
 

2.

Dossier