27588, nr. 30 - Amendement om de intake voor de ABW, IOAW en IOAZ bij de gemeenten te laten - Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen

Dit amendement op het wetsvoorstel Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen werd op 15 juni 2001 ingediend door de Tweede Kamerleden Cees van der Knaap (CDA) i en Eimert van Middelkoop (CU) i. De tekst werd op 26 juni 2001 gewijzigd.
 
De toelichting van de indieners op het gewijzigde amendement luidt als volgt:
 

De intake voor de ABW, IOAW en IOAZ blijft hiermee bij de gemeenten. Gemeenten zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de uitvoering van de bijstand en voor de toekenning van de uitkering. Dit voorkomt dubbel werk en het opstellen van afspraken over de (tijdige) aanlevering van gegevens over en weer. De intake kan in het bedrijfsverzamelgebouw plaatsvinden of in de gemeenten zelf. Het fijnmazige netwerk van de gemeenten maakt bovendien een klantvriendelijke dienstverlening mogelijk. De gemeente vraagt het CWI om advies over de inschakeling in werk van de cliënt. De gewijzigde versie van het amendement is een uitvloeisel van de tweede nota van wijziging (, nr. 22).

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 26 juni 2001, gewijzigd amendement, 27588, nr. 30     KST54148
Gewijzigd amendement om de intake voor de ABW, IOAW en IOAZ bij de gemeenten te laten
publicatie: 28 juni 2001
 

2.

Dossier