26063, nr. 8 - Amendement inzake eenmalige informatieverstrekking van minister van Justitie aan Lisv en SVB - Wet socialezekerheidsrechten gedetineerden

Dit amendement op het wetsvoorstel Wet socialezekerheidsrechten gedetineerden werd op 26 maart 1999 ingediend door de Tweede Kamerleden Arthie Schimmel (D66) i, José Smits (PvdA) i en Geert Wilders (VVD) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

Met dit amendement wordt een artikel aan het wetsvoorstel toegevoegd waarin de eenmalige informatieverstrekking van de Minister van Justitie aan het Landelijk instituut sociale verzekeringen respectievelijk de Sociale Verzekeringsbank wordt vastgelegd ten aanzien van het zittende gedetineerdenbestand. Hiermee wordt in de wet vastgelegd dat de Minister van Justitie ook het zittende bestand gedetineerden met een uitkering welke op grond van deze wet dient te worden beëindigd, aan Lisv en SVB dient te melden. In het wetsvoorstel wordt weliswaar gesproken over het niet langer hebben van een recht op de daar genoemde uitkeringen voor diegene die rechtens zijn vrijheid is ontnomen, maar noch in de memorie van toelichting noch in de schriftelijke voorbereiding is de eenmalige informatieverstrekking over het zittende gedetineerdenbestand expliciet genoemd. Met dit amendement wordt hierin alsnog voorzien.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 26 maart 1999, amendement, 26063, nr. 8     KST34478
Amendement inzake eenmalige informatieverstrekking van minister van Justitie aan Lisv en SVB
publicatie: 9 april 1999
 

2.

Dossier