25153, nr. 11 - Amendement Rehwinkel over elementen van de begroting als genoemd in artikel 105 van de Grondwet - Invoering van het correctief referendum (Grondwetswijziging, eerste lezing)

Dit amendement op het wetsvoorstel Invoering van het correctief referendum (Grondwetswijziging, eerste lezing) werd op 9 juni 1997 ingediend door het Tweede Kamerlid Peter Rehwinkel (PvdA) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

In de nota naar aanleiding van het verslag stelt de regering dat in artikel 89b met «de begroting betreffend» uitsluitend worden bedoeld de wetsvoorstellen die de elementen van de begroting bevatten zoals genoemd in artikel 105 van de Grondwet. Het gaat derhalve om de vaststelling van de begroting van de ontvangsten en uitgaven van het Rijk, de algemene begrotingswetten, de suppletoire wetten, de slotwetten en de indemniteitswetten en niet om de Comptabiliteitswet alsmede de uitvoering van de begroting in andere wetgeving dan de genoemde algemene begrotingswetten. Dit uitgangspunt dient duidelijk in artikel 89b op te worden genomen. Het is niet wenselijk dat de wetgever in de toekomst een andere uitleg aan dit artikel geeft dan de regering doet.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 9 juni 1997, amendement, 25153, nr. 11     KST22038
Amendement over elementen van de begroting als genoemd in artikel 105 van de Grondwet
publicatie: 20 juni 1997
 

2.

Dossier