30174, nr. 20 - Amendement om het referendabel maken van aanpassingen in de Grondwet uit te sluiten - Initiatiefvoorstel Duyvendak/Kalma/Van der Ham - Invoering van het correctief referendum (Grondwetswijziging, eerste lezing)

Dit amendement op het wetsvoorstel Initiatiefvoorstel Duyvendak/Kalma/Van der Ham - Invoering van het correctief referendum (Grondwetswijziging, eerste lezing) werd op 9 februari 2009 ingediend door het Tweede Kamerlid Ed Anker (CU) i. Het amendement werd naderhand ondertekend door Jan Schinkelshoek (CDA) i. De tekst werd op 18 februari 2009 gewijzigd.
 
De toelichting van de indieners op het gewijzigde amendement luidt als volgt:
 

De mogelijkheid om aanpassingen van de Grondwet referendabel te maken is volgens de indieners niet gewenst. De tweede lezing zoals in de huidige procedure tot Grondwetsherziening gebruikelijk is, verliest daardoor aan kracht. De bijzondere waarde van de Grondwet en de inbreuk op het representatieve stelsel is te groot. Dit amendement sluit het referendabel maken van grondwetswijzigingen, zowel in eerste als in tweede lezing, uit.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 18 februari 2009, gewijzigd amendement, 30174, nr. 20     KST127967
Gewijzigd amendement om het referendabel maken van aanpassingen in de Grondwet uit te sluiten
publicatie: 19 februari 2009
 

2.

Dossier